Springhjälpen 2018

Den 19 juni medverkar Martin Berglund & Stödorkestern i programmet Springhjälpen för att stödja radiohjälpen i kampen mot akut hungersnöd. Var med och skänk pengar i den utmaning som bandet presenterar den 11/6.

Om Springhjälpen:

Den 19 juni ska tre programledare springa åtta mil under åtta timmar i direktsändning för att samla in pengar till Radiohjälpen. Pengarna går till att bekämpa den akuta hungersnöden i världen. SVT:s Anne Lundberg, Barnkanalens och Barnradions Farzad Farzaneh och P4 Kalmars Johan Signert turas om att springa bakom en rullande studio runt södra Öland och går under namnet Springhjälpen.

Målet för insamlingen är att radio- och tv-publiken tillsammans ska sponsra programledarna med minst en krona per meter. Pengarna går till Radiohjälpen och arbetet med akuta nödsituationer. Antalet människor i akut nöd har ökat från 53 miljoner 2010 till 135 miljoner 2018. Detta samtidigt som insamlingar till akut nöd tappat fart de senaste åren. Springhjälpen vill sätta ljus på detta och svara på frågan varför det är så och vad vi kan göra åt det.

Springhjälpen sänds både i P4 Kalmar och P4 Kronoberg under hela dagen den 19:e juni. Själva loppet kan även ses i SVT Play kl. 08.00-17.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


9 − = fyra